Affiliate-programma Lees.nl

Sinds kort is er een affiliate-programma gestart op Lees.nl. Wanneer je linkt naar één of meerdere boeken, of de hoofdpagina, dan wordt er een cookie geplaatst waarmee onthouden wordt dat de bezoeker via jou op Lees.nl kwam. Wanneer iemand vervolgens een boek aanschaft, dan verdien je automatisch commissie. Deze cookie werkt ook later nog, bijvoorbeeld wanneer iemand de aankoop nog even uitstelt en later terugkomt. Lees.nl biedt een relatief hoge commissie van 10% voor alle producten.

Hoe kun je meedoen?

Maak een account door via deze pagina te registeren. Als je dat gedaan hebt kun je hier inloggen. Vervolgens heb je toegang tot de affiliate-pagina. Daar vind je een handig dashboard waarop alles is terug te vinden. Bijvoorbeeld het aantal links waarop geklikt is, welke boeken dat betrof en of dat tot een aankoop geleid heeft. In dit overzicht zie je ook je totale verdiensten.

Vanuit het dashboard kun je tevens links genereren. Bijvoorbeeld van een bepaald boek of een categorie. Jouw affiliate ID wordt dan aan de link toegevoegd. Dit kun je overigens ook heel simpel handmatig doen, door jouw ID via een code aan de URL toe te voegen (b.v. ?ref=43).

Deze methode werkt in alle gevallen. Dus niet alleen wanneer je de links gebruikt op je eigen site, maar ook via sociale media als Twitter en Facebook. Het is ook mogelijk om linkverkorters (zoals bit.ly) te gebruiken.

Tips

Op welke manier kun je dit nu het beste aanpakken?

De beste methode is door de links op een relevante manier te integeren op je site. Bijvoorbeeld in een artikel over een bepaald onderwerp, zoals fotograferen met een smartphone. Daar past dan heel goed het boek ‘Fotograferen en filmen met een smartphone‘ bij en daar kun je naar linken in je artikel – bijvoorbeeld zowel in de lopende tekst als onderaan (b.v. “Wil je meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan het boek ‘Fotograferen en filmen met een smartphone’ eens”).

Wat ook goed werkt, zijn product-links in een zijkolom (eventueel inclusief een plaatje van de cover van een boek). Hoe relevanter het boek is voor je website, des te vaker er op geklikt zal worden en hoe hoger je verdiensten zullen zijn. Bijvoorbeeld: je hebt een site over Apple apparatuur, plaats dan een banner, tekst of coverafbeelding van het boek ‘Van pc naar Mac‘. Of plaats ergens een categorie-link van alle fotografieboeken op Lees.nl (bijvoorbeeld als je een site of blog over fotografie hebt).

Zoals gezegd werken de affiliate-links ook op sociale media, zoals bijvoorbeeld Twitter en Facebook. En ook op sites van derden, zoals fora (maar pas op: het spammen van links is niet toegestaan).

Als je een eigen webshop hebt, kun je de boeken op Lees.nl ook opnemen. Je moet dan wel zelf voor de inhoud en afbeeldingen zorgen. In de meeste systemen, zoals WooCommerce en Magento, zit een affiliate-optie ingebouwd. Zodra iemand dan op ‘kopen’ klikt, wordt hij of zij doorgestuurd naar Lees.nl. Overigens vinden we het wel fijn als je ons van te voren even op de hoogte stelt als je dit doet, omdat Lees.nl boeken van verschillende auteurs omvat.

Meld je nu aan – Eerst nog vragen? Stel ze via het contactformulier.

Een voorbeeldbanner inclusief de affiliatecode (300×300 pixels)
Een voorbeeldbanner van ‘Van pc naar Mac’ (300×300 pixels)
Een transparante Lees-banner (250px)