Het Photoshop Lagen Boek

Vanaf  12,50

Hoewel Adobe Photoshop al sinds versie 3.0 lagen kent, passen veel gebruikers van dit programma deze mogelijkheid weinig of nooit toe. Dat is jammer, want het werken met lagen biedt veel mogelijkheden die op andere manieren niet of nauwelijks uitvoerbaar zijn. Lees wat je allemaal met lagen kunt doen – er gaat een nieuwe wereld voor je open! Niet alleen voor het verbeteren van foto’s, maar juist ook voor de leuke en indrukwekkende bewerkingen die je met foto’s kunt uithalen, zijn lagen eigenlijk onmisbaar. Aan de hand van aansprekende voorbeelden wordt uitgelegd wat lagen doen en hoe je ze op professionele manier gebruikt.

Inkijkexemplaar

 

Auteur Johan W. Elzenga
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 112
ISBN 9789492404275
Type Druk + eBook (PDF)
Artikelnummer: N/B Categorieën: , , , ,

Beschrijving

“Lees wat je allemaal met lagen kunt doen – er gaat een nieuwe wereld voor je open! Johan weet hier op boeiende en heldere wijze over te vertellen. Dusdanig helder dat het zelfs voor een beginnende Photoshop-gebruiker goed te behappen is.”


Michelle Peeters over 'Het Photoshop Lagen Boek' op Photofacts.nl

Lees.nl
5
2019-12-30T20:57:12+02:00

Michelle Peeters over 'Het Photoshop Lagen Boek' op Photofacts.nl

4.9
1
Lees.nl

Hoewel Adobe Photoshop al sinds versie 3.0 lagen kent, passen veel gebruikers van dit programma deze mogelijkheid weinig of nooit toe. Dat is jammer, want het werken met lagen biedt veel mogelijkheden die op andere manieren niet of nauwelijks uitvoerbaar zijn. De kracht van Photoshop ligt juist besloten in lagen! Daarnaast maken lagen het mogelijk om op een zogenaamde ‘niet-destructieve’ manier te werken. Dat betekent dat alle bewerkingen onafhankelijk van elkaar ongedaan kunnen worden gemaakt, of kunnen worden aangepast. Zonder lagen zou je waarschijnlijk helemaal opnieuw moeten beginnen.

Lees wat je allemaal met lagen kunt doen – er gaat een nieuwe wereld voor je open! Niet alleen voor het verbeteren van foto’s, maar juist ook voor de leuke en indrukwekkende bewerkingen die je met foto’s kunt uithalen, zijn lagen eigenlijk onmisbaar. Je wilt bijvoorbeeld twee foto’s in elkaar laten overvloeien? Of dingen in een foto plaatsen die daar oorspronkelijk helemaal niet stonden? Tekst aan een foto toevoegen om een mooie ansichtkaart te maken? Dat gaat allemaal met lagen.

Al deze mogelijkheden – en nog veel meer – worden behandeld in het Photoshop Lagen Boek. Aan de hand van aansprekende voorbeelden wordt uitgelegd wat lagen doen en hoe je ze op professionele manier gebruikt.

Inhoudsopgave

1. Wat zijn lagen?
2. Dekking- en overvloeimodus
3. Laagstijlen
4. Maskers
5. De aanpassingslaag6. Andere lagen
7. Geavanceerd overvloeien
8. Lagen groeperen
9. Automatisch uitlijnen
10. Afbeeldingstapel
11. Diversen
12. Beelden monteren
13. Een nachtelijke regenbui
14. Sneeuwlandschap
15. Geavanceerde portretretouche
16. Gecombineerd masker maken

Recensie

“Lees wat je allemaal met lagen kunt doen – er gaat een nieuwe wereld voor je open! Niet alleen voor het verbeteren van foto’s, maar juist ook voor de leuke en indrukwekkende bewerkingen die je met foto’s kunt uithalen, zijn lagen eigenlijk onmisbaar. [..] Johan behandelt in dit boek één van de belangrijkste mogelijkheden van Photoshop; het gebruik van lagen. Hij weet hier weer op boeiende en heldere wijze over te vertellen. Dusdanig helder dat het zelfs voor een beginnende Photoshop-gebruiker goed te behappen is. Ben je nog niet helemaal bekend met termen als maskers, laagstijlen of aanpassingslagen, dan is dit boek echt een aanrader!” – Michelle Peeters op Photofacts.nl

Over dit boek

Dit boek is beschikbaar in twee versies: een ebook en een gedrukt boek. Beide bevatten 110 pagina’s, voor het overgrote deel in kleur. Het boek bevat duidelijke teksten en instructies en overtuigende voorbeeldfoto’s. Het boek is geschreven op basis van Photoshop CC 2019, maar de meeste voorbeelden zijn ook met eerdere (en latere) versies van Photoshop uitvoerbaar.

Inkijkexemplaar

 

Over de auteur

Johan W. Elzenga is beroepsfotograaf en freelance schrijver voor fotobladen als ‘Fotografie’ (waar hij jarenlang hoofdredacteur van was) en ‘Focus’. Daarnaast schrijft en fotografeert hij voor andere tijdschriften, zoals voor het blad ‘Publish’ (tijdschrift voor de grafische industrie) waar hij workshops Adobe Photoshop voor maakt en voor PCM (Personal Computer Magazine). Johan is ook de auteur van het eerste Nederlandstalige boek over het RAW formaat van digitale camera’s, en schreef daarnaast boeken over Adobe Photoshop Lightroom, Apple Aperture, HDR, Photoshop CS6, Photoshop Elements, Photoshop voor Lightroom-fotografen, ‘Photoshop Workshops’ en het boek ‘Digitale fotografie: Natuur’. Johan’s foto’s worden wereldwijd verkocht via Getty Images en Alamy in Londen. Zijn specialiteiten zijn landschappen over de hele wereld, en wilde dieren in Afrika.

 

Extra informatie

Booktype

Gedrukt boek, eBook, Druk en digitaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Photoshop Lagen Boek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen en antwoorden van de klanten

  1. A Het boek is geschreven op basis van Photoshop CC in 2019. Zo goed als alle voorbeelden zijn ook met eerdere (en latere) versies van Photoshop uitvoerbaar.

Kopen Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina