Aanbieding!

Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera (DSLR)

Oorspronkelijke prijs was: € 14,95.Huidige prijs is: € 12,95.

Een digitale spiegelreflexcamera biedt de best mogelijke fotokwaliteit, maar om het maximale uit uw camera te halen is kennis, inzicht en ervaring een must. Daar speelt dit boek, met maar liefst 238 pagina’s, op in. U leert welke instellingen u moet gebruiken, hoe u fraaie composities maakt, wat de beste houding is en hoe u lenzen wisselt of de sensor schoonmaakt. Het boek gaat uitgebreid in op de sluitertijd en het diafragma, de verschillende programmastanden en veelgebruikte bedieningsknoppen (zoals ISO, witbalans en belichtingscompensatie). Ook gevorderde instellingen als bracketing, de P/A/S/M-standen en lichtmeting komen aan bod.

Inkijkexemplaar

 

Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 238
Publicatie 2010
Type eBook (PDF)
Categorieën: , , , Tag:

Beschrijving

Een digitale spiegelreflexcamera biedt de best mogelijke fotokwaliteit, maar om het maximale uit uw camera te halen is kennis, inzicht en ervaring een must. Daar speelt dit boek op in. U leert welke instellingen u moet gebruiken, hoe u fraaie composities maakt, wat de beste houding is en hoe u lenzen wisselt of de sensor schoonmaakt.

Het boek gaat uitgebreid in op de sluitertijd en het diafragma, de verschillende programmastanden en veelgebruikte bedieningsknoppen (zoals ISO, witbalans en belichtingscompensatie). Ook gevorderde instellingen als bracketing, de P/M/S/A-standen en lichtmeting komen aan bod. In twee aparte hoofdstukken maakt u kennis met beeldbewerking, zoals retoucheren, het herstellen van fouten, het maken van selecties en het werken met lagen. Ook leest u alles wat u moet weten over fotograferen en bewerken in het raw-formaat. Bovendien krijgt u nuttige tips over specifieke fotografiethema’s, zoals landschappen, portretten, dieren in het wild en macro’s.

Kortom, dit boek biedt van A tot Z alles wat u moet weten om nog betere foto’s te maken met uw digitale spiegelreflexcamera – ongeacht het merk en type.

Over het boek

Dit boek werd oorspronkelijk uitgegeven in november 2010. Het is bedoeld voor gebruikers van  spiegelreflexcamera’s van Canon, Nikon, Sony en Pentax plus oudere modellen van Olympus, Panasonic, Samsung en Sigma (die ondertussen geheel zijn overgestapt op spiegelloze systeemcamera’s). Dit boek, in digitale vorm, betreft de originele (vierde) editie. De informatie is niet aangepast aan de situatie anno 2017, dus bepaalde informatie kan inmiddels een beetje verouderd zijn. Desondanks is heel veel informatie van de 238 pagina’s nog steeds courant, want de techniek ontwikkelt zich weliswaar steeds verder, maar natuurkundige wetten veranderen niet.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod:

• De overstap van analoog en compact naar een digitale spiegelreflex

• Basiskennis digitale fotografie

• Verschillen tussen compactcamera’s, systeemcamera’s en spiegelreflexen

• Overzicht van alle camera’s en lenzen

• De beste instellingen en programmastanden

• Vijf criteria voor een fantastische foto

• Portretten, natuur, macro’s, sport, studiofotografie en nog veel meer

• Praktijkkennis: van panorama’s tot HDR-fotografie

• Corrigeren en retoucheren in Photoshop, Photoshop Elements en Lightroom

• Fotograferen en optimaal bewerken in RAW

• Accessoires: van geheugen tot flitser en statief

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera (DSLR)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen en antwoorden van de klanten

Er zijn nog geen vragen, ben de eerste om iets over dit product te vragen.

Kopen