De Compositie – Basiscursus Fotografie (eBook)

 7,50 incl. BTW

Een foto kan technisch nog zo goed zijn, wat hem onderscheid van andere foto’s is de compositie. Een foto is een registratie, maar een goede foto moet meer zijn dan dat. Die moet zonder woorden een verhaal vertellen en het liefst zo origineel en interessant mogelijk. Daar zijn simpele richtlijnen voor, zoals de regel van derden, het zorgen voor een voor- en achtergrond en het spelen met scherptediepte. In dit eBook van 83 pagina’s lees je er alles over, inclusief talloze voorbeeldfoto’s met goede en slechts resultaten.

Inkijkexemplaar

 

Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 83
ISBN
Type eBook (PDF)

Beschrijving

Een foto kan technisch nog zo goed zijn, wat hem onderscheid van andere foto’s is de compositie. Een foto is een registratie, maar een goede foto moet meer zijn dan dat. Die moet zonder woorden een verhaal vertellen en het liefst zo origineel en interessant mogelijk. Daar zijn simpele richtlijnen voor, zoals de regel van derden, het zorgen voor een voor- en achtergrond en het spelen met scherptediepte. Voor de echte puristen is er dan nog de Fibonacci spiraal en het achteraf uitsnijden voor de perfecte compositie. In dit eBook van 83 pagina’s lees je er alles over, inclusief talloze voorbeeldfoto’s met diverse scenario’s. 

Over dit boek

Dit eBook is geschikt voor alle typen camera’s, van spiegelreflex, tot systeemcamera en compactcamera plus tablets en smartphones. Er is alleen een digitale versie voorhanden, in twee formaten. Het boek is te downloaden als PDF – een formaat dat op praktisch alle apparaten gelezen kan worden. Je kunt ook een gratis ‘inkijkversie’ downloaden via de knop hieronder.

Inkijkexemplaar

 

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. De regel van derden
  1. Eenderde-tweederde
  2. Raster
  3. Kruispunten
  4. Fibonacci spiraal
 3. De zon en het moment van de dag
  1. Het magische uur
  2. Het gouden uur
  3. Het blauwe uur
  4. Midden op de dag
  5. Zon in de rug
  6. Portie geluk
  7. Het moment
 4. Voorgrond-achtergrond
 5. Lijnenspel
 6. Een bewegend onderwerp
 7. Spelen met scherptediepte
  1. Onscherpe achtergrond
  2. Diafragma
  3. Portretten
  4. Macro
 8. Portretten
  1. Scherpstellen
  2. Portretstand
  3. Ooghoogte
  4. Regel van derden
  5. Lens
 9. Panorama’s en 360 graden-foto’s
  1. Panoramastand
  2. Blending en stitching
  3. Richtlijnen
 10. Achteraf de compositie wijzigen (beeldbewerking)

 

Over de auteur

Jeroen Horlings is zelfstandig ondernemer, freelance IT journalist, semi-professioneel fotograaf en website-ontwikkelaar. Hij heeft een gezonde interesse in alles wat zich digitaal noemt, met technologie te maken heeft of een link heeft met computers. Hij schrijft voor een verschillende publicaties, waaronder Tweakers, Computer Idee, Computer!Totaal, Computable, Zoom en PC Active. Zijn specialiteiten zijn achtergrondverhalen over technologie, praktische artikelen over software en hardware en product tests. Maar ook diepgaande interviews, verslaggeving en fotografie combineert hij graaf met het schrijfwerk. Van zijn hand verschenen honderden artikelen in verschillende bladen, een twintigtal boeken en een groot aantal internetpublicaties.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Compositie – Basiscursus Fotografie (eBook)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.