Fotograferen met een Canon 750D

(2 klantbeoordelingen)

 14,95

In het boek Fotograferen met een Canon 750D neemt auteur Jeroen Horlings je mee op een ontdekkingsreis langs alle instellingen van je camera. Allereerst komt de benodigde basiskennis aan bod waar je optimaal gebruik leert maken van onder andere sluitertijd, diafragma en liveview. Vervolgens word aan de hand van concrete voorbeelden uitgelegd wanneer welke instellingen van pas komen.

Inkijkexemplaar

 

Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 160
ISBN 9789492404022
Type Gedrukt boek + eBook (PDF & ePub)
Artikelnummer: N/B Categorieën: , , , , ,

Beschrijving

In het boek Fotograferen met een Canon 750D neemt auteur Jeroen Horlings je mee op een ontdekkingsreis langs alle instellingen van je camera. Allereerst komt de benodigde basiskennis aan bod waar je optimaal gebruik leert maken van onder andere sluitertijd, diafragma en liveview. Vervolgens wordt aan de hand van concrete voorbeelden uitgelegd wanneer welke instellingen van pas komen. Er is ook een gedrukt exemplaar van dit boek beschikbaar met 160 pagina’s in kleur.

Inkijkexemplaar Gedrukt exemplaar

 

Recensie

“Een handboek voor de spiegelreflexcamera Canon 750D. Bij deze camera wordt weliswaar een boekje meegeleverd met een beknopte beschrijving van de werking van de camera, maar dit boek doet het duidelijker en uitgebreider. Na een hardwarematige verkenning van de camera – wat zit erop en eraan – wordt vervolgd met weetjes over digitaal fotograferen. Voor de bediening van de camera – programmastanden, navigatieknoppen, instellingen – zijn twee hoofdstukken gereserveerd, waarna er in een hoofdstukje aandacht is voor de filmmogelijkheden van deze camera. De combinatie camera-smartphone wordt besproken in een hoofdstuk over wifi en apps. Aan het bewerken van foto’s met computersoftware en over camera Raw zijn ook twee hoofdstukken gereserveerd. Tot slot zijn er hoofdstukken over lenzen en accessoires. Het is een volledig in kleur uitgevoerd handboek met voldoende afbeeldingen die de tekst verduidelijken. Een goed boek voor iemand die begint met een spiegelreflexcamera. Met inhoudsopgave en register.”

– Jan Verschaeren (NBD Biblion) 27-07-2016

Over het boek

De Canon 750D is een unieke camera waarmee de meest fantatische foto’s én video’s kunnen worden gemaakt, maar de bijbehorende handleiding gaat niet verder dan een beknopte beschrijving van functies en instellingen. Dit boek geeft wel de praktische voorbeelden, begrijpelijke uitleg en talloze concrete tips en trucs die nodig zijn om het beste uit de camera te halen.

Eerst komt de nodige basiskennis over het fotograferen met een spiegelreflexcamera aan bod. Daarnaast het optimaal gebruik maken van sluitertijd en diafragma, verschillende autofocusen lichtmetingsmethoden en Live View. Ook de programmastanden, bedieningsknoppen, het kantelbare en aanraakgevoelige lcd-scherm, filmmogelijkheden en gevorderde instellingen van de Canon 750D worden behandeld. Aan de hand van concrete voorbeelden worden de fijne kneepjes van de compositie uitgelegd.

Uiteraard ontbreekt ook beeldbewerking niet: alle basisbewerkingen, correcties en creatieve technieken, passeren de revue. Er worden geconcrete bewerkingsvoorbeelden getoond met Adobe Lightroom en Photoshop Elements en daarnaast is er de nodige aandacht voor het raw-formaat. Tevens wordt uitgelegd hoe foto’s eenvoudig via Wi-Fi overgezet kunnen worden naar een smartphone. Het boek besluit met een uitgebreid overzicht van allerlei lenzen en handige accessoires voor de Canon 750D.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod:

* Basiskennis digitale fotografie
* De 750D optimaal configureren
* Het kantelbare scherm gebruiken voor fraaie composities
* Programmastanden en gevorderde instellingen
* Filmen met de 750D
* Foto’s overzetten via WiFi en bewerken op een smartphone
* Beeldbewerking: foto’s perfectioneren in de digitale doka
* Foto’s importeren, organiseren en bewerken in Lightroom
* Fotograferen en bewerken in raw
* Lenzen en accessoires: van groothoeklens tot statief

Extra informatie

Booktype

Gedrukt boek, eBook, Druk en digitaal

2 beoordelingen voor Fotograferen met een Canon 750D

 1. EdMo51

  + Rijk geillustreerd
  + Praktisch
  + Heldere uitleg
  + Volledig

  Ik heb deze uitgave cadeau gedaan aan iemand die een Canon 750D had gekocht.
  Dit boekwerk vervangt de gebruiksaanwijzing die met de camera is mee geleverd.
  Duidelijke uitleg met bijbehorende afbeeldingen maken het gebruik van de vele mogelijkheden van deze camera een stuk eenvoudiger.

  Bron: https://www.bol.com/nl/p/fotograferen-met-een-canon-750d/9200000056953757/

 2. Brokkie01

  + Rijk geillustreerd
  + Heldere uitleg
  – Te theoretisch

  helder en duidelijk

  Bron: https://www.bol.com/nl/p/fotograferen-met-een-canon-750d/9200000056953757/

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen en antwoorden van de klanten

Er zijn nog geen vragen, ben de eerste om iets over dit product te vragen.

Kopen