Photoshop CC voor Lightroom-fotografen

vanaf  9,95

‘Photoshop CC voor Lightroom-fotografen’ is een praktische gids om je wegwijs te maken in het werken met Photoshop CC in de dagelijkse praktijk. Het is bovendien een boek waarbij er vanuit wordt gegaan dat je Adobe (Photoshop) Lightroom gebruikt als de basis voor je fotografie. Daarin beheer je de foto’s, en doe je de ‘gewone’ standaard bewerkingen van de raw-bestanden. Photoshop is dan bedoeld voor het moment dat je dingen wilt doen die in Lightroom niet meer goed mogelijk zijn.

Inkijkexemplaar

 

Auteur Johan W. Elzenga
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 98 (ebook), 110 (druk)
ISBN 9789492404145
Type Druk + eBook (PDF)

Deel dit!

Wissen

Beschrijving

‘Photoshop CC voor Lightroom-fotografen’ is een praktische gids om je wegwijs te maken in het werken met Photoshop CC in de dagelijkse praktijk. Het is bovendien een boek waarbij er vanuit wordt gegaan dat je Adobe (Photoshop) Lightroom gebruikt als de basis voor je fotografie. Daarin beheer je de foto’s, en doe je de ‘gewone’ standaard bewerkingen van de raw-bestanden. Photoshop is dan bedoeld voor het moment dat je dingen wilt doen die in Lightroom niet meer goed mogelijk zijn. De nadruk ligt in dit boek op beeldbewerking, dus het bewerken van bestaande beelden (foto’s). Natuurlijk zal je ook geen Photoshop-specialist zijn na het lezen van dit boek, maar dat is ook helemaal niet nodig. Om auto te kunnen rijden, hoef je ook geen monteursopleiding te volgen. Om binnen deze vergelijking te blijven: dit boek is bedoeld om je ‘rijbewijs Photoshop CC’ te halen, niet je ‘Photoshop CC-monteursdiploma’.

Inhoud

In dit boek komen de volgende onderwerpen aan de orde:
– De Photoshop gereedschappen uitgelegd
– Het maken van selecties
– Retoucheren
– Beeldelementen vrijstaand maken
– Werken met lagen en maskers
– Werken met kleurkanalen
– Opnamen samenvoegen en monteren
– Afbeeldingsgrootte en resolutie
– Photoshop filters
– Kleuren bewerken
– Van Lightroom naar Photoshop en terug

Over dit boek

Dit boek is beschikbaar in twee versies: een ebook van 98 pagina’s en een gedrukt boek van 110 kleurenpagina’s. Beide bevatten duidelijke teksten en instructies en overtuigende voorbeeldfoto’s. Het eBook is een PDF-bestand dat op vrijwel alle apparaten leesbaar is (inclusief tablets, smartphones, pc’s en Mac’s). Geschikt voor Photoshop CC 2017, 2018 en 2019.

Inkijkexemplaar

 

Over de auteur

Johan W. Elzenga is beroepsfotograaf en freelance schrijver voor fotobladen als ‘Fotografie’ (waar hij jarenlang hoofdredacteur van was) en ‘Focus’. Daarnaast schrijft en fotografeert hij voor andere tijdschriften, zoals voor het blad ‘Publish’ (tijdschrift voor de grafische industrie) waar hij workshops Adobe Photoshop voor maakt en voor PCM (Personal Computer Magazine). Johan is ook de auteur van het eerste Nederlandstalige boek over het RAW formaat van digitale camera’s, en schreef daarnaast boeken over Adobe Photoshop Lightroom, Apple Aperture, HDR, Photoshop CS6, Photoshop Elements, ‘Het Photoshop Lagen Boek’, ‘Photoshop Workshops’ en het boek ‘Digitale fotografie: Natuur’. Johan’s foto’s worden wereldwijd verkocht via Getty Images en Alamy in Londen. Zijn specialiteiten zijn landschappen over de hele wereld, en wilde dieren in Afrika.

 

Extra informatie

Booktype

Gedrukt boek, eBook, Druk en digitaal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Photoshop CC voor Lightroom-fotografen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vragen en antwoorden van de klanten

Er zijn nog geen vragen, ben de eerste om iets over dit product te vragen.