Fotograferen met een Canon 1300D

(6 klantbeoordelingen)

 14,95

In het boek Fotograferen met een Canon 1300D neemt auteur Jeroen Horlings je mee op een ontdekkingsreis langs alle instellingen van je camera. Allereerst komt de benodigde basiskennis aan bod waar je optimaal gebruik leert maken van onder andere sluitertijd, diafragma en liveview. Vervolgens wordt aan de hand van concrete voorbeelden uitgelegd wanneer welke instellingen van pas komen.

Inkijkexemplaar

 

Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 158
ISBN 9789492404053
Beschikbaarheid Druk + eBook (PDF & ePUB v3)
Artikelnummer: N/B Categorieën: , , , , , ,

Beschrijving

In het boek Fotograferen met een Canon 1300D neemt auteur Jeroen Horlings je mee op een ontdekkingsreis langs alle instellingen van je camera. Allereerst komt de benodigde basiskennis aan bod waar je optimaal gebruik leert maken van onder andere sluitertijd, diafragma en liveview. Vervolgens wordt aan de hand van concrete voorbeelden uitgelegd wanneer welke instellingen van pas komen.

Inkijkexemplaar

 

Over het boek

De Canon 1300D is een moderne camera waarmee fantastische foto’s én video’s kunnen worden gemaakt, maar de bijbehorende handleiding gaat niet verder dan een beknopte beschrijving van functies en instellingen. Dit boek geeft wel de praktische voorbeelden, begrijpelijke uitleg en talloze concrete tips en trucs die nodig zijn om het beste uit de camera te halen.

Eerst komt de nodige basiskennis over het fotograferen met een spiegelreflexcamera aan bod. Daarnaast ook het optimaal gebruik maken van sluitertijd en diafragma, verschillende autofocusen lichtmetingsmethoden en Live View. Ook de programmastanden, bedieningsknoppen, filmmogelijkheden en gevorderde instellingen van de Canon 1300D worden behandeld. Aan de hand van concrete voorbeelden worden de fijne kneepjes van de compositie uitgelegd.

Uiteraard ontbreekt ook beeldbewerking niet: alle basisbewerkingen, correcties en creatieve technieken, passeren de revue. Er worden geconcrete bewerkingsvoorbeelden getoond met Adobe Lightroom en Photoshop Elements en daarnaast is er de nodige aandacht voor het raw-formaat. Tevens wordt uitgelegd hoe foto’s eenvoudig via Wi-Fi overgezet kunnen worden naar een smartphone. Het boek besluit met een uitgebreid overzicht van allerlei lenzen en handige accessoires voor de Canon 1300D.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod:

* Basiskennis digitale fotografie
* De 1300D optimaal configureren
* De geheimen van een mooie compositie
* Programmastanden en gevorderde instellingen
* Filmen met de 1300D
* Foto’s overzetten via WiFi en bewerken op een smartphone
* Beeldbewerking: foto’s perfectioneren in de digitale doka
* Foto’s importeren, organiseren en bewerken in Lightroom
* Fotograferen en bewerken in raw
* Lenzen en accessoires: van groothoeklens tot statief

Recensie

Een handboek voor de Canon 1300D, met een duidelijke en uitgebreide beschrijving van de werking van deze spiegelreflexcamera. Na een hardwarematige verkenning van de camera – wat zit erop en eraan – wordt ingezoomd op digitaal fotograferen. Voor de bediening van de camera – programmastanden, navigatieknoppen, instellingen – zijn twee hoofdstukken gereserveerd; het tweede over gevorderde instellingen. Ook is er aandacht voor fotograferen in de praktijk – waar moet je op letten bij het maken van een goede foto? – en voor de filmmogelijkheden van deze camera. De combinatie camera-smartphone wordt besproken in een hoofdstuk over wifi en apps. Aan het bewerken van foto’s met computersoftware en over camera raw zijn ook twee hoofdstukken gewijd. Tot slot zijn er hoofdstukken over lenzen en accessoires.

Het is een volledig in kleur uitgevoerd hardboek met voldoende afbeeldingen die de tekst verduidelijken. Een goed boek voor iemand die begint met een spiegelreflexcamera. Met inhoudsopgave, een vergelijking met de 1200D en 750D en een register.

– NBD Biblion

6 beoordelingen voor Fotograferen met een Canon 1300D

 1. Pieter321

  + Rijk geillustreerd
  + Praktisch

  De ontbrekende handleiding. Dit boek zou eigenlijk standaard bij een EOS 1300D moeten zitten. Een goede introductie tot fotografie uitgaande van het 1300D-platform.
  Bron: https://www.bol.com/nl/p/geen-fotograferen-met-een-canon-1300d/9200000060895495/

 2. Muloed

  + Rijk geillustreerd
  + Praktisch
  + Heldere uitleg
  + Inspirerend
  + Volledig
  Dit boek is makkelijk te lezen en geeft de beginnende fotograaf direct een duidelijk inzicht wat er allemaal mogelijk is met deze camera. Veel duidelijke tips die direct kunnen worden uitgeprobeerd. Een aanrader.
  Bron: https://www.bol.com/nl/p/geen-fotograferen-met-een-canon-1300d/9200000060895495/

 3. punky2110

  + Rijk geillustreerd
  + Praktisch
  + Heldere uitleg
  + Inspirerend

  Duidelijk en goed uitgelegd
  Bron: https://www.bol.com/nl/p/geen-fotograferen-met-een-canon-1300d/9200000060895495/

 4. silviebm

  + Praktisch
  + Heldere uitleg
  + Inspirerend

  Het canon 1300D boek is zeker de moeite waard. Ik raad dit product aan. Dank zij het boek canon 1300d lukt het zeer goed om met mijn camera nieuwe dingen te ontdekken.
  Bron: https://www.bol.com/nl/p/geen-fotograferen-met-een-canon-1300d/9200000060895495/

 5. Sandyke92

  + Praktisch
  + Heldere uitleg

  Extra handleiding om je fototoestel optimaal te gebruiken.
  Bron: https://www.bol.com/nl/p/geen-fotograferen-met-een-canon-1300d/9200000060895495/

 6. NBD Biblion

  Een handboek voor de Canon 1300D, met een duidelijke en uitgebreide beschrijving van de werking van deze spiegelreflexcamera. Na een hardwarematige verkenning van de camera – wat zit erop en eraan – wordt ingezoomd op digitaal fotograferen. Voor de bediening van de camera – programmastanden, navigatieknoppen, instellingen – zijn twee hoofdstukken gereserveerd; het tweede over gevorderde instellingen. Ook is er aandacht voor fotograferen in de praktijk – waar moet je op letten bij het maken van een goede foto? – en voor de filmmogelijkheden van deze camera. De combinatie camera-smartphone wordt besproken in een hoofdstuk over wifi en apps. Aan het bewerken van foto’s met computersoftware en over camera Raw zijn ook twee hoofdstukken gewijd. Tot slot zijn er hoofdstukken over lenzen en accessoires. Het is een volledig in kleur uitgevoerd handboek met voldoende afbeeldingen die de tekst verduidelijken. Een goed boek voor iemand die begint met een spiegelreflexcamera. Met inhoudsopgave, een vergelijking met de 1200D en de 750D en een register.
  Bron: NBD Biblion

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen en antwoorden van de klanten

Er zijn nog geen vragen, ben de eerste om iets over dit product te vragen.

Kopen