Alles over elektrische auto’s (2024, 6e druk)

Vanaf  14,95

Elektrische auto’s zijn razend populair. Ze zijn stil, snel en stoten geen giftige gassen uit. En iedere maand komen er nieuwe modellen bij, die ook steeds betaalbaarder worden. Maar mensen die een overstap overwegen hebben vaak veel vragen. Hoe ver kun je er nu echt mee rijden, is het nu duurder of goedkoper dan rijden op benzine, hoe werken laadpalen en hoe moet je laden als je er geen in de buurt hebt? Dit boek geeft een antwoord op praktisch alle vragen.

Inkijkexemplaar
Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 220
ISBN 9789492404411 (paperback)
(ebook) (audioboek volgt)
Artikelnummer: allesoverelektrischeautos-1-1 Categorieën: , , , , , , ,

Beschrijving

“Gedurfd, op de kaft van een boek beloven dat alles over een onderwerp ter sprake komt. Toch komt tech-journalist Jeroen Horlings ermee weg. Hij spreidt volledigheid en diepgang tentoon in zijn bundel over elektrische auto’s.”


Recensent Frank Straver in het dagblad Trouw

Alles over Elektrische Auto's
2021-04-12T16:49:23+02:00

Recensent Frank Straver in het dagblad Trouw

0
0
Alles over Elektrische Auto's

Elektrische auto’s zijn razend populair. Ze zijn stil, snel en stoten geen giftige gassen uit. En iedere maand komen er nieuwe modellen bij, die ook steeds betaalbaarder worden. Maar mensen die een overstap overwegen hebben vaak veel vragen. Hoe ver kun je er nu echt mee rijden, is het nu duurder of goedkoper dan rijden op benzine, hoe werken laadpalen en hoe moet je laden als je er geen in de buurt hebt?

De zestien hoofdstukken in dit boek geven je een antwoord op alle vragen. Alle voor- en nadelen worden besproken, evenals belangrijke verschillen die voor aanschaf belangrijk zijn, maar ook veelgehoorde vooroordelen en misverstanden. Het bespreekt alles wat er komt kijken bij elektrisch rijden, inclusief onmisbare tips en achtergrondinformatie. Ook ingewikkelde vraagstukken worden niet geschuwd, zoals of ze echt beter zijn voor het milieu, hoe een accu werkt en hoe lang deze meegaat en wat er komt kijken bij lange reizen en vakanties.

Over het boek

Na de eerste generatie elektrische auto’s, bieden zo goed als alle autofabrikanten nu elektrische modellen. Op dit moment rijden er al meer dan 100 verschillende EV’s rond die 100% elektrisch zijn en dat worden er heel snel meer.

Rondom elektrisch rijden bestaan veel misverstanden en onwetendheden. Wie een elektrische auto overweegt doet er goed aan zich te verdiepen in de (technische verschillen), zoals de maximale laadsnelheid thuis en bij snelladers, de afstanden die je in de praktijk kunt afleggen en de verschillende typen accu’s die gebruikt worden (en de levensduur daarvan). Dit boek geeft antwoorden op alle vragen. Het gaat bovendien ook in op nevenzaken, zoals hoe het nu echt zit met de milieu-impact, inclusief onderbouwing en nuances.

Dit boek betreft de vijfde druk en is een geheel herziene 2023-editie die beschikbaar is in drie varianten: een paperback, een ebook en binnenkort ook als een luisterboek (audioboek).

In het boek worden o.a. de volgende vragen beantwoord:

 • Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?
 • Welke misverstanden zijn er (en hoe zit het dan echt)?
 • Zijn elektrische auto’s de toekomst?
 • Is elektrisch rijden goedkoper? En hoe bereken je dit?
 • Hoe lang kunnen we nog blijven rijden op benzine, diesel en LPG?
 • Hoe lang gaat een accu mee?
 • Hoe zit het met CO2-uitstoot, ook voor accuproductie en stroomopwekking?
 • Hoe anders rijdt het?
 • Heeft het zin als je niet bij eigen huis of in de straat kunt laden?
 • Wat zijn de mogelijkheden van Vehicle-to-Home (en Grid)
 • Nieuwe technologie (b.v. inductieladen, accutechniek, 230V stopcontact)
 • Kun je met een elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Hoe gaat dit?
 • Hoe werkt laden via laadpalen en hoe duur is dat?
 • Hoe interessant is het om een tweedehands wagen te kopen?
 • Is waterstof een beter alternatief?

Hoofdstukken

Hoofdstukken
– Voorwoord van Marina van Helvoort, directeur Vereniging Elektrische Rijders
1. De doorbraak
2. Elektrisch rijden in de praktijk
3. Is een EV goedkoper?
4. Laden en laadpalen
5. Omgaan met de (beperkte) actieradius van de accu
6. Op reis of op vakantie met een EV
7. Aankooptips nieuw en tweedehands
8. Het einde van het fossiele tijdperk
9. Hoe milieuvriendelijk zijn EV’s?
10. Wat is de levensduur van een accu?
11. Is waterstof een (beter) alternatief?
13. De historie van de elektrische auto
14. Toekomst
15. De omgekeerde wereld
16. Feiten en fabels (bonus-hoofdstuk)
– Begrippenlijst
– Index

“Al met al veel praktische tips voor iedereen die een aanschaf van een elektrische auto overweegt of gewoon goed beslagen ten ijs wil komen in een discussie over elektrische auto’s.”


Elja Trum (op Bol.com) over Alles over elektrische auto's

Lees.nl
5
2019-02-19T00:27:52+02:00

Elja Trum (op Bol.com) over Alles over elektrische auto's

4.9
1
Lees.nl

Recensies

Marina van Helvoort, directeur Vereniging Elektrisch Rijders en eigenaar EV Division in het voorwoord: “Mijn elektrisch hart klopt nog steeds sneller van alle initiatieven die worden genomen om bedrijven en toekomstige EV-rijders wegwijs te maken in de woelige wereld van elektrisch rijden en daar hoort dit boek van Jeroen zeker bij. De vorige editie was al behoorlijk compleet en gedetailleerd, maar met dit nieuwe boek heeft hij een volwaardige opvolger geschreven. Het boek is rijk aan hedendaagse praktijkvoorbeelden en waardevolle tips waar toekomstige en zelfs huidige EV-rijders heel wat aan zullen hebben. Chapeau hoor! ”

Trouw, Frank Straver: “Gedurfd, op de kaft van een boek beloven dat alles over een onderwerp ter sprake komt. Toch komt tech-journalist Jeroen Horlings ermee weg. Hij spreidt volledigheid en diepgang tentoon in zijn bundel over elektrische auto’s. Het nadeel daarvan is dat de kilowatts en moeilijke accutechnieken de lezer soms pagina’s lang om de oren vliegen. Anderzijds, omdat Horlings zoveel precies uitlegt, leer je veel. Dat maakt ‘Alles over elektrische auto’s’ tot een goede introductiegids voor iedereen die, eerst op papier, wil leren hoe e-rijden werkt. Ook nadelen worden benoemd.”

Elja Trum (op Bol.com): “Al met al veel praktische tips voor iedereen die een aanschaf van een elektrische auto overweegt of gewoon goed beslagen ten ijs wil komen in een discussie over elektrische auto’s.”

Bright (RTL), Rutger Middendorp: “Een aanrader voor de beginnend elektrisch rijder of voor wie nog op de wip zit. [..] Wie de haters te lijf wil, heeft inhoudelijk een goed boek te pakken met dit werkje. De hoofdstukken ‘Het einde van het fossiele tijdperk’, ‘Hoe milieuvriendelijk zijn EV’s?’, ‘Wat is de levensduur van een accu?’ en zelfs ‘Is waterstof een (beter) alternatief?’ geven je munitie om elk gesprek over elektrisch rijden met zelfvertrouwen tegemoet te treden.”

TeslaFacts: “[Het] is een erg compleet boek en zit vol met praktische kennis die je goed kunt gebruiken voordat je tot de aanschaf overgaat. Ook helpt het waarschijnlijk met het wegnemen van eventuele twijfels die ze nog hebben over elektrisch rijden. Daarnaast is het een erg nuttig boek voor iedereen die elektrisch rijden moet ‘verdedigen’ in online discussies of in ene gesprekje op een feestje. Jeroen heeft de feiten goed onderzocht en noemt overal zijn bronnen.”

Jasper de Weerd (op Bol.com): “Dit boek is de perfecte opstap naar je eerste elektrische auto. Jeroen Horlings neemt je mee – van de techniek naar het gevoel en alles wat er tussen zit. Zo weet ik nu bijvoorbeeld hoe ‘one pedal driving’ werkt, om maar iets te noemen. En het leuke is, wanneer je dit boek gelezen hebt, worden je eerste testritjes ook een stuk leuker! En die hebben wij met heel veel lol gemaakt!”

BNR De Technoloog: “In zijn boek beschrijft hij in detail de stand van zaken van het elektrische rijden nu: rij-eigenschappen, kosten, milieu-aspecten, modellen, accutechniek, laadpalen, vooruitzichten: you name it. Er zijn vele tekenen dat elektrisch rijden dominant zal worden: de explosieve groei van het aantal modellen en het aantal verkochte exemplaren en de voornemens van de auto-industrie om vol in te zetten op ‘elektrisch’ zijn daar maar een paar van.”

Vincent Everts, trendwatcher en elektrisch rijder sinds 2011:

 

Extra informatie

Boektype

Paperback, eBook, Paperback + eBook, Audioboek, Audioboek + eBook, Paperback + Audioboek + eBook, Videocursus Elektrisch Rijden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Alles over elektrische auto’s (2024, 6e druk)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen en antwoorden van de klanten

Er zijn nog geen vragen, ben de eerste om iets over dit product te vragen.

Kopen