Alles over elektrische auto’s – beantwoordt al je vragen over de theorie en de praktijk

Alles over elektrische auto’s – beantwoordt al je vragen over de theorie en de praktijk

(2 klantbeoordelingen)

vanaf  14,95

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Ze zijn stil, snel en stoten geen giftige gassen uit. Ze zijn duur in aanschaf, maar goedkoop in gebruik. Toch is er veel onduidelijkheid. Hoe ver kun je ermee rijden, zijn ze echt beter voor het milieu, is het goedkoper dan een zuinige brandstofauto, hoe werken laadpalen & laadpassen en rijdt het ook prettiger? Alle voor- en nadelen worden besproken in dit boek, evenals belangrijke verschillen en veelgehoorde vooroordelen en misverstanden. Hoe het zit met CO₂-uitstoot, wat is de levensduur van een accu en wat komt er kijken bij lange reizen en vakanties. Verder komen alle huidige en toekomstige elektrische auto’s aan bod – ruim 60 stuks – inclusief essentiële tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

Inkijkexemplaar
Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 230
ISBN 9789492404190 (paperback)
9789492404206 (hardcover)
9789492404213 (ebook)
Wissen

Beschrijving

“Al met al veel praktische tips voor iedereen die een aanschaf van een elektrische auto overweegt of gewoon goed beslagen ten ijs wil komen in een discussie over elektrische auto’s.”


Elja Trum (op Bol.com) over Alles over elektrische auto's

Lees.nl
5
2019-02-19T00:27:52+02:00

Elja Trum (op Bol.com) over Alles over elektrische auto's

4.9
1
Lees.nl

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Ze zijn stil, snel en stoten geen giftige gassen uit. Ze zijn duur in aanschaf, maar goedkoop in gebruik. Toch is er veel onduidelijkheid. Hoe ver kun je ermee rijden, zijn ze echt beter voor het milieu, is het goedkoper dan een zuinige brandstofauto, hoe werken laadpalen en laadpassen en… rijdt het ook prettiger?

Dit boek geeft je antwoord op alle vragen en vertelt je alles wat je moet weten over elektrisch rijden. Alle voor- en nadelen worden besproken, evenals belangrijke verschillen en veelgehoorde vooroordelen en misverstanden. Verder bespreekt het alles wat er komt kijken bij elektrisch rijden, inclusief praktische tips en achtergrondinformatie. Ook ingewikkelde vraagstukken worden niet geschuwd, zoals of ze echt beter zijn voor het milieu, hoe lang een accu meegaat en wat er komt kijken bij lange reizen en vakanties. Verder komen alle huidige en toekomstige elektrische auto’s aan bod.

Er wordt ook stilgestaan bij de transitie van fossiele grondstoffen naar duurzame energie, zonnepanelen en groene stroom, de gevolgen van schadelijke uitstoot op het klimaat en onze gezondheid en waarom het einde van het fossiele tijdperk in zicht is.

Over het boek

Elektrische auto’s (afgekort: EV’s) hebben nog een lange weg te gaan, maar dat de toekomst elektrisch is, dat staat zo goed als vast. Na de eerste initiatieven van Tesla, Mitsubishi, Renault en Nissan, hebben nu alle autofabrikanten aangekondigd om binnen nu en twee jaar elektrische varianten op de markt te brengen. Op dit moment rijden er al meer dan 35 automodellen in de Benelux die 100% elektrisch zijn – in het worden er meer dan 60 genoemd, inclusief modellen die in 2019 en 2020 verschijnen.

Rondom elektrisch rijden bestaan veel misverstanden en onwetendheden. Wie een elektrische auto overweegt doet er goed aan zich te verdiepen in de (technische verschillen), zoals de maximale laadsnelheid thuis en bij snelladers, de afstanden die je in de praktijk kunt afleggen en de verschillende typen accu’s die gebruikt worden (en de levensduur daarvan). Dit boek geeft antwoorden op alle vragen. Het gaat bovendien ook in op nevenzaken, zoals hoe het nu echt zit met de milieu-impact, inclusief onderbouwing en nuances.

Het huidige boek betreft de tweede druk en is een geheel herziene editie die beschikbaar is in vier varianten: een paperback, een hardcover, een ebook en binnenkort ook als een luisterboek. De hardcover is identiek aan de paperback, maar dan met harde kaft, ander papier en illustraties in kleur.

In het boek worden o.a. de volgende vragen beantwoord:

 • Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?
 • Welke misverstanden zijn er (en hoe zit het dan echt)?
 • Zijn elektrische auto’s de toekomst?
 • Is elektrisch rijden goedkoper? En hoe bereken je dit?
 • Hoe lang kunnen we nog blijven rijden op benzine, diesel en LPG?
 • Hoe lang gaat een accu mee?
 • Hoe zit het met CO2-uitstoot, ook voor accuproductie en stroomopwekking?
 • Hoe anders rijdt het?
 • Heeft het zin als je niet bij eigen huis of in de straat kunt laden?
 • Welke nieuwe ontwikkelingen zitten er aan te komen? (b.v. V2G, inductieladen, accutechniek)
 • Kun je met een elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Hoe gaat dit?
 • Hoe werkt laden via laadpalen en hoe duur is dat?
 • Hoe interessant is het om een tweedehands wagen te kopen?
 • Is waterstof ook een beter alternatief?
 • Welke auto’s zijn nu beschikbaar en welke komen er binnenkort aan?

Hoofdstukken

Hoofdstukken
– Voorwoord van Vincent Everts, trendwatcher
1. De doorbraak
2. Elektrisch rijden in de praktijk
3. Is een EV goedkoper?
4. Laden en laadpalen
5. Omgaan met de (beperkte) actieradius van de accu
6. Op reis of op vakantie met een EV
7. Weerstand en misverstanden
8. Het einde van het fossiele tijdperk
9. Hoe milieuvriendelijk zijn EV’s?
10. Wat is de levensduur van een accu?
11. Is waterstof een (beter) alternatief?
12. De historie van de elektrische auto
13. Overzicht van alle elektrische auto’s (2019-2020)
14. Toekomst
15. De omgekeerde wereld
– Begrippenlijst
– Index

Recensies

Trouw, Frank Straver: “Gedurfd, op de kaft van een boek beloven dat alles over een onderwerp ter sprake komt. Toch komt tech-journalist Jeroen Horlings ermee weg. Hij spreidt volledigheid en diepgang tentoon in zijn bundel over elektrische auto’s. Het nadeel daarvan is dat de kilowatts en moeilijke accutechnieken de lezer soms pagina’s lang om de oren vliegen. Anderzijds, omdat Horlings zoveel precies uitlegt, leer je veel. Dat maakt ‘Alles over elektrische auto’s’ tot een goede introductiegids voor iedereen die, eerst op papier, wil leren hoe e-rijden werkt. Ook nadelen worden benoemd.”

Elja Trum (op Bol.com): “Al met al veel praktische tips voor iedereen die een aanschaf van een elektrische auto overweegt of gewoon goed beslagen ten ijs wil komen in een discussie over elektrische auto’s.”

Bright, Rutger Middendorp: “Een aanrader voor de beginnend elektrisch rijder of voor wie nog op de wip zit. [..] Wie de haters te lijf wil, heeft inhoudelijk een goed boek te pakken met dit werkje. De hoofdstukken ‘Het einde van het fossiele tijdperk’, ‘Hoe milieuvriendelijk zijn EV’s?’, ‘Wat is de levensduur van een accu?’ en zelfs ‘Is waterstof een (beter) alternatief?’ geven je munitie om elk gesprek over elektrisch rijden met zelfvertrouwen tegemoet te treden.”

TeslaFacts: “[Het] is een erg compleet boek en zit vol met praktische kennis die je goed kunt gebruiken voordat je tot de aanschaf overgaat. Ook helpt het waarschijnlijk met het wegnemen van eventuele twijfels die ze nog hebben over elektrisch rijden. Daarnaast is het een erg nuttig boek voor iedereen die elektrisch rijden moet ‘verdedigen’ in online discussies of in ene gesprekje op een feestje. Jeroen heeft de feiten goed onderzocht en noemt overal zijn bronnen.”

Jasper de Weerd (op Bol.com): “Dit boek is de perfecte opstap naar je eerste elektrische auto. Jeroen Horlings neemt je mee – van de techniek naar het gevoel en alles wat er tussen zit. Zo weet ik nu bijvoorbeeld hoe ‘one pedal driving’ werkt, om maar iets te noemen. En het leuke is, wanneer je dit boek gelezen hebt, worden je eerste testritjes ook een stuk leuker! En die hebben wij met heel veel lol gemaakt!”

BNR De Technoloog: “In zijn boek beschrijft hij in detail de stand van zaken van het elektrische rijden nu: rij-eigenschappen, kosten, milieu-aspecten, modellen, accutechniek, laadpalen, vooruitzichten: you name it. Er zijn vele tekenen dat elektrisch rijden dominant zal worden: de explosieve groei van het aantal modellen en het aantal verkochte exemplaren en de voornemens van de auto-industrie om rond 2020 vol in te zetten op ‘elektrisch’ zijn daar maar een paar van.”

Vincent Everts, trendwatcher en elektrisch rijder sinds 2011:

 

Extra informatie

Boektype

Paperback, Hardcover, eBook, Bundel (boek+ebook)

2 beoordelingen voor Alles over elektrische auto’s – beantwoordt al je vragen over de theorie en de praktijk

 1. hjbolthof

  Erg informatief boek

 2. JasperDeWeerd

  Duurzaamheid staat persoonlijk hoog op de prio lijst. Dan kom je automatisch bij elektrisch rijden terecht. Maar goed: waar begin je dan? Waar moet je rekening mee houden? Hoe werkt elektrisch rijden eigenlijk? Dit boek is de perfecte opstap naar je eerste elektrische auto. Jeroen Horlings neemt je mee – van de techniek naar het gevoel en alles wat er tussen zit. Zo weet ik nu bijvoorbeeld hoe ‘one pedal driving’ werkt, om maar iets te noemen. En het leuke is, wanneer je dit boek gelezen hebt, worden je eerste testritjes ook een stuk leuker! En die hebben wij met heel veel lol gemaakt!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Komen v2g en v2h ook aan bod in het boek?Terug naar product
Gevraagd door Anoniem op 2019-03-16 23:12:14
1 weergeven antwoorden
 1. Jazeker, V2G en V2H (oftewel dat de auto stroom kan leveren aan het huis of het stroomnet) komen meerdere keren aan bod in het boek. Onder andere in het hoofdstuk Toekomst, maar ook elders. Een EV kan immers via V2G in positieve een bijdrage leveren aan het net, bijvoorbeeld tijdens pieken of een stroomstoring. En via V2H kan een EV een huis van stroom voorzien. en zo bijvoorbeeld dienen als buffer voor de opslag van zonne-energie overdag om dit 's avonds terug te leveren.
  Lees.nl geantwoord op 2019-03-19 00:53:35