Werken met Lightroom Classic (eBook)

Werken met Lightroom Classic (eBook)

 9,95

‘Werken met Lightroom Classic (2019)’ is een Nederlandstalig instructieboek voor het werken met het ‘oude vertrouwde’ Adobe Photoshop Lightroom. In oktober 2017 zorgde Adobe voor een enorme verwarring door een geheel nieuw programma te introduceren onder de naam ‘Lightroom CC’, en het bestaande Lightroom CC2015 om te dopen tot Lightroom Classic CC. En in 2019 werd dit Lightroom Classic. Dit boek gaat dus over de klassieke versie van Lightroom (2019). Het boek behandelt alle aspecten van het werken met dit programma, zoals het importeren van foto’s, het organiseren van de bibliotheek, het bewerken van de (raw) beelden en het presenteren van het resultaat als diashow, afdruk, boek, of webgalerie.

Inkijkexemplaar

 

Auteur Johan W. Elzenga
Uitgever Johan W. Elzenga
Aantal pagina’s 173
ISBN
Type eBook (PDF)

Beschrijving

Werken met Lightroom Classic (nieuwe editie 2020 versie 10) is een praktische gids die je snel wegwijs maakt in Adobe’s befaamde foto-workflowprogramma. Alle aspecten van het programma komen aan bod, zoals importeren van de foto’s, trefwoorden en sterren toevoegen, foto’s zoeken, foto’s bewerken, foto’s presenteren en foto’s exporteren. Ook de samenwerking tussen Lightroom en Photoshop komt aan bod. ‘Werken met Lightroom Classic’ is een Nederlandstalig instructieboek voor het werken met het ‘oude vertrouwde’ Adobe Photoshop Lightroom.

Over dit boek

In oktober 2017 zorgde Adobe voor een enorme verwarring door een geheel nieuw programma te introduceren onder de naam ‘Lightroom CC’, en het bestaande Lightroom CC2015 om te dopen tot Lightroom Classic CC. En sinds 2019 is dat simpelweg ‘Lightroom Classic’.

Dit boek gaat dus over het originele Lightroom. Het boek behandelt alle aspecten van het werken met dit programma, zoals het importeren van foto’s, het organiseren van de bibliotheek, het bewerken van de (raw) beelden en het presenteren van het resultaat als diashow, afdruk, boek, of webgalerie.

Dit eBook bevat 167 rijk opgemaakte kleurenpagina’s, met duidelijke teksten en instructies en overtuigende voorbeeldfoto’s. Het eBook is een PDF-bestand dat op vrijwel alle apparaten leesbaar is (inclusief tablets, smartphones, pc’s en Mac’s). Het boek bevat tevens updates die na de introductie van Lightroom CC Classic zijn toegevoegd.

Wie op zoek is naar een boek over de oude Lightroom Classic-versie (2019), is er dit boek

Wie op zoek is naar een boek over de oude Lightroom CC-versie (2016-2017), is er dit boek

Inkijkexemplaar

 

Over de auteur

Johan W. Elzenga is beroepsfotograaf en freelance schrijver voor fotobladen als ‘Fotografie’ (waar hij jarenlang hoofdredacteur van was) en ‘Focus’. Daarnaast schrijft en fotografeert hij voor andere tijdschriften, zoals voor het blad ‘Publish’ (tijdschrift voor de grafische industrie) waar hij workshops Adobe Photoshop voor maakt en voor PCM (Personal Computer Magazine). Johan is ook de auteur van het eerste Nederlandstalige boek over het RAW formaat van digitale camera’s, en schreef daarnaast boeken over Adobe Photoshop Lightroom, Apple Aperture, HDR, Photoshop CS6, Photoshop Elements, ‘Het Photoshop Lagen Boek’, ‘Photoshop Workshops’ en het boek ‘Digitale fotografie: Natuur’. Johan’s foto’s worden wereldwijd verkocht via Getty Images en Alamy in Londen. Zijn specialiteiten zijn landschappen over de hele wereld en wilde dieren in Afrika.

Inhoudsopgave

 1. Voorwoord
 2. Wat is Lightroom
 3. Lightroom in vogelvlucht
 4. Bestandsbeheer en basisinstellingen
 5. Importeren
 6. Trefwoorden
 7. Foto’s beoordelen
 8. Foto’s zoeken
 9. Ontwikkelen
 10. Basiscorrecties
 11. Geavanceerde correcties
 12. Lokale correcties
 13. Panorama en HDR
 14. De module Kaart
 15. De module Boek
 16. Diavoorstelling maken
 17. De module Afdrukken
 18. De module Web
 19. Exporteren
 20. Lightroom mobile
 21. Updates

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Werken met Lightroom Classic (eBook)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vragen en antwoorden van de klanten

Er zijn nog geen vragen, ben de eerste om iets over dit product te vragen.