Overstappen van Windows-pc naar Mac

Overstappen was nog nooit zo makkelijk!

 • Alle verschillen tussen Macs en pc op een rij
 • Kennismaking met OS X (vanuit Windows-perspectief)
 • Bestanden van je pc overzetten
 • Optimaal gebruik maken van het toetsenbord, de muis en het trackpad (inclusief alle gebaren)
 • Handige software (veelal gratis)
Gedrukt boek

De gedrukte editie van het boek ‘Van pc naar Mac’ bevat 208 kleurenpagina’s van uitstekende drukkwaliteit, vol met illustraties, screenshots en foto’s. Het professioneel opgemaakte boek bevat 11 hoofdstukken, plus een inhoudsopgave, register en voorwoord.

Meer informatie
eBook
De digitale editie van het boek is eveneens volledig in kleur. Het ePub-bestand is te lezen op vrijwel ieder apparaat, waaronder tablets (zoals de iPad), smartphones, eBook-readers en computers.

Meer informatie

Tip: als je zowel de gedrukte als de digitale editie toevoegt aan je winkelmand, ontvang je 50% korting. Je betaalt dan slechts € 7,50 in plaats van € 14,95 voor de digitale editie.

Over het boek

Dit is de vijfde, geheel herziene editie van het boek ‘Van pc naar Mac’, waarvan in totaal meer dan 15.000 exemplaren verkocht zijn. De eerste editie verscheen in 2009 bij Uitgeverij Pearson. Anders dan andere Mac OS X boeken, bekijkt ‘Van pc naar Mac’ de Mac vanuit Windows-perspectief.

Chronologisch worden alle onderdelen van het OS X besturingssysteem (en de bijbehorende hardware en software) besproken en vergeleken met de situatie onder Windows is. Hierdoor kan de nieuwe Mac-bezitter naadloos overstappen, zonder valkuilen. Ook de migratie van (Windows) bestanden komt aan bod, evenals het gebruiken van Windows software op een Mac.Voor iedereen die Windows gewend is, zal de overstap naar een Mac tot vragen leiden. Hoe krijg je bijvoorbeeld eenvoudig accenten op letters, wat is het equivalent van Control-Alt-Delete en hoe vind je je bestanden terug in de Finder? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. Het bespreekt goede alternatieven voor Windows-software, games en randapparatuur en legt uit hoe je oude vertrouwde Windows-programmas op je Mac kunt blijven gebruiken. Anders dan in alle andere Mac-boeken wordt de Mac in dit boek met Windows-ogen bekeken. Van pc naar Mac is dan ook de ideale gids voor iedereen die zich snel wil thuisvoelen op de Mac!

Wat anderen vinden van dit boek

“Informatief boek in vierkant formaat over de overgang van gebruik van een Windows-pc naar een Mac. [..] De doelgroep bestaat uit geïnteresseerden in een Mac uit alle leeftijdsgroepen en is geschreven vanuit het perspectief van de Windowsgebruiker, maar is ook interessant voor gevorderde Mac-gebruikers. De tekst is toegankelijk en begrijpelijk. Het boek bevat veel screenshots die de tekst ondersteunen en visualiseren. Daarnaast veel icoontjes van apps. Teksten in kaders geven extra toelichting. Het boek heeft een kleurrijke, verzorgde uitstraling. [..]” – drs. R. Van der Meer (NBD Biblion), 27-07-2016

Onderwerpen

 • Alle verschillen tussen de pc en de Mac op een rij
 • Basishandelingen in Mac OS X en bijbehorende software
 • Aansluitingen, toetsenbord, muis, overige randapparatuur en accessoires
 • Makkelijk back-ups maken
 • Windows-software blijven gebruiken op de Mac
 • Alternatieven voor populaire Windows-software
 • Migratie van bestanden en instellingen van je pc (zoals e-mail, favoriete websites en documenten)
 • Veelvoorkomende problemen zelf makkelijk oplossen

Er is zowel een gedrukte versie als een iets goedkopere digitale editie.

Meer informatie – Gedrukt boek Meer informatie – eBook

 

Van pc naar Mac boek-06890