Van pc naar Mac ebook

Van pc naar Mac ebook

vanaf  14,95

Het boek ‘Van pc naar Mac’ is de ideale gids voor iedereen die een Mac (zoals een Macbook of iMac) goed wil leren kennen. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de Windows-gebruiker, maar is ook interessant voor bestaande Mac-gebruikers – helemaal als men (vroeger) ook Windows heeft gebruikt. Hoe krijg je  eenvoudig accenten op letters, wat is het equivalent van Control-Alt-Delete en hoe vind je je bestanden terug in de Finder? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. Het bespreekt goede alternatieven voor Windows-software, games en randapparatuur en legt uit hoe je oude vertrouwde Windows-programmas op je Mac kunt blijven gebruiken. Anders dan in alle andere Mac-boeken wordt de Mac in dit boek met Windows-ogen bekeken. Zo wordt regelmatig de vergelijking met Windows aangehaald (‘onder Windows gaat dat zo, op de Mac zo’).

Inkijkexemplaar

 

Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 208, full colour
ISBN 9789492404008
Type Druk & eBook
Wissen

Beschrijving

Voor iedereen die Windows gewend is, zal de overstap naar een Mac tot vragen leiden. Hoe krijg je bijvoorbeeld eenvoudig accenten op letters, wat is het equivalent van Control-Alt-Delete en hoe vind je je bestanden terug in de Finder? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek een antwoord. Het bespreekt goede alternatieven voor Windows-software, games en randapparatuur en legt uit hoe je oude vertrouwde Windows-programmas op je Mac kunt blijven gebruiken. Anders dan in alle andere Mac-boeken wordt de Mac in dit boek met Windows-ogen bekeken. Van pc naar Mac is dan ook de ideale gids voor iedereen die zich snel wil thuisvoelen op de Mac!

Inkijkexemplaar

 

Recensie

“Informatief boek in vierkant formaat over de overgang van gebruik van een Windows-pc naar een Mac. Het boek is opgebouwd uit elf hoofdstukken, te herkennen aan kleurentabs. Achtereenvolgens komen aan de orde: een vergelijking van fysieke en softwaretechnische prestaties; uitleg over het gebruik van de Mac; besturingssysteem; het overzetten van gegevens van de pc naar de Mac; instellingen; verschillen; Apple programma’s; adviezen over apps; Windows installeren; extra apparatuur en games. De doelgroep bestaat uit geïnteresseerden in een Mac uit alle leeftijdsgroepen en is geschreven vanuit het perspectief van de Windowsgebruiker, maar is ook interessant voor gevorderde Mac-gebruikers. De tekst is toegankelijk en begrijpelijk. Het boek bevat veel screenshots die de tekst ondersteunen en visualiseren. Daarnaast veel icoontjes van apps. Teksten in kaders geven extra toelichting. Het boek heeft een kleurrijke, verzorgde uitstraling.

– drs. R. Van der Meer (NBD Biblion), 27-07-2016

Over het boek

Dit is de vijfde, geheel herziene editie van het boek ‘Van pc naar Mac’, waarvan in totaal meer dan 15.000 exemplaren verkocht zijn. De eerste editie verscheen in 2009 bij Uitgeverij Pearson. Anders dan andere Mac OS X boeken, bekijkt ‘Van pc naar Mac’ de Mac vanuit Windows-perspectief. Chronologisch worden alle onderdelen van het OS X besturingssysteem (en de bijbehorende hardware en software) besproken en vergeleken met de situatie onder Windows is. Hierdoor kan de nieuwe Mac-bezitter naadloos overstappen, zonder valkuilen. Ook de migratie van (Windows) bestanden komt aan bod, evenals het gebruiken van Windows software op een Mac.

Het papieren boek heeft een winkelprijs van € 24,95 inclusief BTW en bevat 208 full colour pagina’s met veel illustraties en foto’s. Er is ook een digitale versie (ebook) voor € 14,95. Als u het gedrukte boek koopt, kunt u tegen een kleine meerprijs het ebook erbij krijgen – u ontvangt de gedrukte versie dan per post en kunt u de digitale versie direct downloaden.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod:
* Alle verschillen tussen de pc en de Mac op een rij
* Basishandelingen in Mac OS X en bijbehorende software
* Aansluitingen, toetsenbord, muis, overige randapparatuur en accessoires
* Makkelijk back-ups maken
* Windows-software blijven gebruiken op de Mac
* Alternatieven voor populaire Windows-software
* Migratie van bestanden en instellingen van je pc (zoals e-mail, favoriete websites en documenten)
* Veelvoorkomende problemen zelf makkelijk oplossen

Extra informatie

Boektype

Gedrukt boek, eBook, Druk en digitaal

Over de auteur

Jeroen Horlings is zelfstandig ondernemer, freelance IT journalist, semi-professioneel fotograaf en website-ontwikkelaar. Hij heeft een gezonde interesse in alles wat zich digitaal noemt, met technologie te maken heeft of een link heeft met computers. Hij schrijft voor een verschillende publicaties, waaronder Tweakers, Computer Idee, Computer!Totaal, Computable, Zoom en PC Active. Zijn specialiteiten zijn achtergrondverhalen over technologie, praktische artikelen over software en hardware en product tests. Maar ook diepgaande interviews, verslaggeving en fotografie combineert hij graaf met het schrijfwerk. Van zijn hand verschenen honderden artikelen in verschillende bladen, een twintigtal boeken en een groot aantal internetpublicaties.