Elektrisch rijden – ja of nee?

Vanaf  9,95

Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s in de hele EU emissieloos zijn. In Nederland is dat zelfs al in 2030 het geval. Dat betekent dat elektrische auto’s (EV’s) in de nabije toekomst de nieuwe norm zullen worden. Maar niet iedereeen is daar blij mee. Veel mensen vrezen dat EV’s onbetaalbaar zullen blijven, vinden de nadelen zwaarder wegen dan eventuele voordelen en zien meer in alternatieven voor de vertrouwde verbrandingsmotor, zoals schonere brandstoffen, waterstof en e-fuels. Bovendien is het de vraag of – en zo ja hoeveel – EV’s wel beter voor het milieu zijn, het stroomnet het wel aankan en er genoeg grondstoffen zijn. Velen vrezen een grote vuilnisbelt van accu’s, waarvan het de vraag is hoe lang ze meegaan. Dit boek geeft antwoorden op al deze vragen.

Auteur Jeroen Horlings
Uitgever Sycorax
Aantal pagina’s 112
ISBN 9789492404404 (paperback)
Artikelnummer: ev-ja-nee Categorieën: , , , , , , ,

Beschrijving

“Gedurfd, op de kaft van een boek beloven dat alles over een onderwerp ter sprake komt. Toch komt tech-journalist Jeroen Horlings ermee weg. Hij spreidt volledigheid en diepgang tentoon in zijn bundel over elektrische auto’s.”


Recensent Frank Straver in het dagblad Trouw

Alles over Elektrische Auto's
2021-04-12T16:49:23+02:00

Recensent Frank Straver in het dagblad Trouw

0
0
Alles over Elektrische Auto's

Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s in de hele EU emissieloos zijn. In Nederland is dat zelfs al in 2030 het geval. Dat betekent dat elektrische auto’s (EV’s) in de nabije toekomst de nieuwe norm zullen worden.

Maar niet iedereen is daar blij mee. Veel mensen vrezen dat EV’s onbetaalbaar zullen blijven, vinden de nadelen zwaarder wegen dan eventuele voordelen en zien meer in alternatieven voor de vertrouwde verbrandingsmotor, zoals schonere brandstoffen, waterstof en e-fuels.

Bovendien is het de vraag of – en zo ja in hoeverre – EV’s wel beter voor het milieu zijn, het stroomnet het wel aankan en er genoeg grondstoffen zijn. Velen vrezen een grote vuilnisbelt van accu’s, waarvan het de vraag is hoe lang ze meegaan.

Dit boek geeft antwoorden op al dit soort vragen. Het beschrijft de huidige en toekomstige stand van zaken, de verschillen tussen EV’s en benzine- en dieselwagens en alle voor- en nadelen. Na het lezen heb je beter beeld van wat er zoal speelt, hoe het zit met de theorie en de praktijk van elektrische rijden en kun je de feiten van de fabels onderscheiden. En zo weloverwogen over een toekomstige auto nadenken.

Over het boek

Dit boek is een afgeslankte en herziene versie van ‘Alles over elektrische auto’s’, speciaal bedoeld voor mensen die niet overtuigd zijn van het nut en de noodzaak van elektrisch rijden. Het is een uitstekend en lekker leesbaar handboek voor de twijfelaars en sceptici. In negen hoofdstukken worden de belangrijke vraagstukken besproken. Veelgehoorde stellingen komen aan het begin van het boek uitgebreid aan bod. Denk bijvoorbeeld aan: elektrische auto’s zijn niet beter voor het milieu, er zijn niet genoeg grondstoffen en het stroomnet kan het niet aan. Na het lezen van dit boek ben je helemaal op de hoogte hoe alles zit. Dit boek is vooral bedoeld om als cadeau te geven aan mensen die sceptisch staan tegenover elektrische auto’s en zelf zo’n boek nooit zouden kopen. Voor wie alles over EV’s wil weten, is Alles over elektrische auto’s de beste keus.

In het boek worden verder o.a. de volgende vragen beantwoord:

⚡ Wat zijn de voor- en nadelen in de praktijk?
⚡ Veelgehoorde stellingen
⚡ Is een plug-in hybride nu interessanter?
⚡ Is elektrisch rijden duurder of goedkoper?
⚡ Synthetische brandstoffen (e-fuels)
⚡ Hoe lang gaat een accu mee?
⚡ Hoe zit het met onderhoudskosten?
⚡ Hoe werken laadpalen en -passen?
⚡ Geen eigen oprit/laadpaal, en dan?
⚡ Op vakantie met een elektrische auto
⚡ Nieuwe mogelijkheden
⚡ Wachten op waterstof?

“Al met al veel praktische tips voor iedereen die een aanschaf van een elektrische auto overweegt of gewoon goed beslagen ten ijs wil komen in een discussie over elektrische auto’s.”


Elja Trum (op Bol.com) over Alles over elektrische auto's

Lees.nl
5
2019-02-19T00:27:52+02:00

Elja Trum (op Bol.com) over Alles over elektrische auto's

4.9
1
Lees.nl

Extra informatie

Boektype

Paperback, eBook, Paperback + eBook, Audioboek, Audioboek + eBook, Paperback + Audioboek + eBook, Videocursus Elektrisch Rijden

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elektrisch rijden – ja of nee?” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen en antwoorden van de klanten

Er zijn nog geen vragen, ben de eerste om iets over dit product te vragen.

Kopen Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina