Boek maakt einde aan mislukte smartphone-foto’s en -video’s

1 minuut, 56 tweedes Lees
De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt – en steeds vaker is dat een smartphone. Geen wonder dat het overgrote deel van de miljarden foto’s die dagelijks via internet gedeeld worden, zijn gemaakt met een mobieltje. Dat past in een broekzak en gaat overal mee naar toe. De beeldkwaliteit de laatste jaren enorm toegenomen, evenals de mogelijkheden (mede dankzij apps). Maar gemiddeld wordt slechts 10% van de mogelijkheden benut. En ‘fouten’, zoals verticaal filmen, teveel zoomen en een verkeerde belichting, zie je al te vaak. Nergens voor nodig, een smartphone is tot veel meer in staat, zo blijkt uit het het juist verschenen boek ‘Fotograferen en filmen met een smartphone’.
 
Met wat simpele aanpassingen neem je volledige controle over de camera van je telefoon en bepaal je bijvoorbeeld zelf het scherpstelpunt en speel je met een onscherpe achtergrond (bokeh) door een onderwerp van dichtbij te fotograferen. Met behulp van apps perfectioneer je je zonet gemaakte foto’s en publiceer je ze op Instagram en andere sociale media. Het boek helpt je om het maximale uit je smartphone te halen, waardoor je betere foto’s en video’s zult maken. Los van veel praktische tips en voorbeeldfoto’s bevat het boek hoofdstukken over instellingen, de compositie, filmen en handige apps en accessoires.

Over de auteur

Jeroen Horlings fotografeert ruim twintig jaar en heeft zijn kennis over het onderwerp in meer dan 30 boeken weten te vervatten. Hij sjouwt als het even kan zijn professionele camera met zich mee, maar fotografeert en filmt daarnaast ook steeds vaker met zijn smartphone. Het idee voor dit boek ontstond nadat hij merkte dat vrienden en collega’s steeds vaker hun camera thuis lieten op vakantie en terugvielen op het praktische gemak van een smartphone. En daarbij zag hij mensen klassieke ‘fouten’ maken, door gebrek aan kennis en ervaring. Met dit boek denkt hij dat te kunnen voorkomen. Naast auteur van boeken is hij camera reviewer bij tech-site Tweakers.

Over het boek

Het boek Fotograferen en filmen met een smartphone (ISBN 9789492404039) is per direct beschikbaar en telt 164 pagina’s (full colour, 170x240mm, € 26,95). Het wordt gedistribueerd via Centraal Boekhuis en is verkrijgbaar bij de (online) boekhandel, zoals Bol.com
Daarnaast is er een ebook-versie die exclusief verkrijgbaar is via www.lees.nl (ePub+PDF, € 14,95).

Deel dit!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *